Strona główna > Restauracja
Restauracja

MENU RESTAURACJI GOŚCNIEC
Śniadania:
I ZESTAW ŚNIADANIOWY - 20 zł
Musli zbożowe z owocami na jogurcie ( dżem, tosty, owoc, świeży sok )
II ZESTAW ŚNIADANIOWY - 20 zł
jajecznica na maśle, 9 wędliny, pasztet, ser żółty, świeże warzywa, kawa, herbata)
III ZESTAW ŚNIADANIOWY - 20 zł
Kiełbaski gotowane ( pomidor z mozarellą na sałacie, wędliny, pasztet, pasta jajeczna, kawa, herbata)
Specjalnościi:
Jajka sadzone z boczkiem na tostach z warzywami
Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem
Szpinakowe naleśniki z łososiem i parmezanem
Naleśniki zapiekane z serem
Pierogi u nas lepione:
Pierogi z mięsem i kapustą okraszone boczkiem
Pierogi ruskie okraszone cebulą
Pierogi z owocami sezonowymi polane kwaśną śmietaną
Zupy:
Zupa ze świeżych pomidorów z makaronem
Botwinka z jajkiem
Barszcz biały z kiełbasą
Krem warzywny
Chłodnik z ogórka i rzodkiewki
Dania Regionalne:
Gulasz jagnięcy
Kacza pierś jabłkiem obłożona z młodymi ziemniakami i mixem sałat
Pieczona szynka w sosie własnym z młodymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną
Pierogi z owocami sezonowymi
Dania Główne:
Danie dnia ( zupa + II danie )
Stek wołowy otulony boczkiem z opiekanymi na maśle ziemniakami i wiosennym bukietem surówek
Tradycyjny schabowy z kością podany z młodymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
Grillowany filet drobiowy z cukinią polany sosem czosnkowym z frytkami i sałatką z pomidora na mixie sałat
Chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem wołowo-warzywnym z bukietem surówek
Pstrąg z grilla faszerowany masłem czosnkowym z frytkami i bukietem surówek
Sandacz smażony polany musem chrzanowym ze świeżą rukolą i czerwonym ryżem
Przystawki/Sałatki:
Tatar z polędwicy wołowej ( + 50 ml wódki )
Śledź w śmietanie z jabłkiem
Sałatka z Grilowaną polędwiczką z kurczaka z warzywami, sosem czosnkowym i chrupiąca grzanką
Sałatka z Grillowanym camembert z owocami, sosem żurawinowym i chrupiąca grzanką
Sałatka grecka z warzywami, oliwkami, serem feta, sosem vin-egret i chrupiąca grzanką
Desery:
Szarlotka z kruszonką i gałka lodu
Sernik z bezą
Torcik bezowy z kremem mascarpone
Smażone lody otulone kokosem
Lody na sałatce owocowej z bitą śmietaną

Drink Bar:
Napoje zimne, napoje gorące, drinki, świeże soki wyciskane, wina, wódki, piwa ( butelka, beczka ), aperitiff, cognac, brandy, whisky, koktajle alkoholowe, koktajle bezalkoholowe...
Tomasz Wądek
 Historia Zamku Dersława  Замке Замку DERSŁAWA   Dojazd  Restauracja  Catering  Pensjonat  Usługi  Rezerwacja  Cennik  Uzdrowisko  Aktualności   Kontakt 
Copyright © 2003-2006 Zamek Dersława
Projekt realnet.pl