W buskim Parku Zdrojowym odby艂a si臋 czwarta edycja wojew贸dzkiego konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo".
W buskim Parku Zdrojowym odby艂a si臋 czwarta edycja wojew贸dzkiego konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo". Chleb domowego wypieku, przysmaki z truskawek, domowy ocet, baranina przyrz膮dzana na spos贸b klasztorny czy aromatyczne nalewki- to tylko niekt贸re tradycyjne specja艂y, kt贸re przygotowa艂y buskie gospodynie.
Wystawcy z terenu ziemi 艣wi臋tokrzyskiej promowali najbardziej charakterystyczne produkty, kt贸rych receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Zobaczy膰 mo偶na by艂o kiermasze z regionalnymi potrawami, prezentacje zapomnianych zawod贸w oraz wyst臋py zespo艂ow folklorystycznych.
Dama u boku swego Rycerza z koszem pe艂nym ciastek...
Nie zabrak艂o te偶 Rycerza Ders艂awa i jego Damy Dworu, kt贸rzy cz臋towali ciasteczkami w艂asnego wypieku go艣ci przyby艂ych do Parku Zdrojowego. Rycerz Ders艂aw zaprasza艂 tak偶e do swojego "Go艣ci艅ca", gdzie r贸wnie偶 zasmakowa膰 mo偶na regionalnych potraw z Ponidzia.
Mali smakosze w towarzystwie uroczej Damy Ders艂awa. |