Strona główna > Aktualno¶ci
Aktualno¶ci

  Pierogi ĹšwiÄ…teczne...
2009-12-15 17:10:59
Pierogi świąteczne w wykonaniu Kucharek Restauracji Gościniec Zamku Dersława...




Jadowita Rodak i Marzena Lichwała...


Technika produkcji pierogĂłw:


- Grzyby opłukać, moczyć, gotować ok 45 min odcedzić i posiekać.
- Kapustę oczyścić, pokroić na kawałki.
- Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na maśle.
- Dodać kapustę, grzyby, doprawić cebulą i pieprzem, dusić ok 25 minut i ostudzić.
- Na krążki wycięte z rozwałkowanego ciasta nakładać farsz i zlepiać brzegi pierogów. Gotować przykryte, we wrzącej osolonej wodzie.
- Gdy juz wypłyna gotować jeszcze 2 - 3 minuty
- Podawać polane stopionym masłem z przesmażoną i posiekana cebulą.

Dlaczego pierogi w Święta:

- To oczywiście Polska tradycja, jak i tradycja naszego regionu.
- Wszystkie składniki do produkcji pierogów są pozyskiwane z naszego regionu Ponidzia.




Serdecznie Zapraszamy
Pensjonat*** Zamek Dersława
Restauracja „ GoĹ›ciniec „


Tomasz WÄ…dek


 Historia Zamku DersĹ‚awa  Dojazd  Restauracja  Catering  Pensjonat  UsĹ‚ugi  Rezerwacja  Cennik  Uzdrowisko  Aktualno¶ci   Kontakt 
Copyright © 2003-2006 Zamek Dersława
Projekt realnet.pl